Luonteri-Yövesi -retki järviseudulle 11.-19.7.

Melojan herkkua heinäkuulle. Heitä lomasuunnitelmat kehiin ja lähde nauttimaan järvimaisemiin! Viime kesän hurjista helteistä ja inhottaviksi äityneistä leväkukinnoista otetaan porukalla suunta kirkkaampiin vesiin.

Retkimelonta Luotu 03.05.2019 16:11 | Päivitetty 10.07.2019 15:47

Anttolasta Luonterin kautta Rokansaarta kohti ja sieltä sopivia mutkia sään mukaan kurvaillen. Tyrkyllä ovat kauniit järvimaisemat, alla kirkkaan makeat veet ja reitillä mm. Astuvansalmen kalliomaalaukset. Karut kalliosaaret ja paikoitellen hulppeat hiekkarannat tarjoavat runsaasti leiripaikkoja reissulle. Mitäpä sitä meloja kesälomalleen enempää toivoisi! Norpankin on kerrottu palanneen näille vesille. Ei vielä pesimään, mutta kulmille kuitenkin.

9.7. tiistaina klo 18.00 kaikille ilmoittautuneille yhteinen retkipalaveri vajarannassa, missä sovitaan mm. retken yksityiskohdista, turvallisuussuunnitelmasta ja varataan retken kajakit.

Luonteri-Yövesi-retki alkaa vajarannasta 11.7. aamulla yhteislähtönä kimppakyydein. (Tarkka ajankohta trailerin ja yhteisten varusteiden pakkaamiseksi sovitaan 9.7. retkipalaverissa.)

Paluu 19.7. iltaan mennessä yhdessä vajalle purkamaan kajakit ja huoltamaan yhteiset varusteet.

Seutu osin erämaistakin järvimaisemaa ja suurimmat selät ovat kierrettävissä olosuhteiden niin vaatiessa. Alueella on muitakin vesillä liikkujia ja veneliikennettä, mutta ei ole lähellekään ruuhkaisinta Saimaata. Reitille osuu yksi kesäkioski, josta voi hankkia pientä mukavaa matkaan, mutta varsinaiset retkiruuat tulee kuljettaa kajakissa ja juomavettä otetaan pääasiassa järvestä.

Retki- ja leiriytymistaidot tulee osallistujien hallita itsenäisesti. Seuralta löytyy kuitenkin joitakin retkeilyvälineitä, joita voi lainata, mikäli sinulta uupuu esimerkiksi oma teltta. Tiedustele rohkeasti lainavarusteita. Mikäli edellisistä retkistä on taukoa voit tulla kertaamaan retkimelonnan perustaitoja retkimelontakurssille. Kurssista löydät lisätietoa täältä.

Retken vetäjät: Anja Lammentausta Enable JavaScript to view protected content. (040-5144349) ja Hannele Parviala Enable JavaScript to view protected content.

Osallistujat (max 8)

 1. Ismo Jokinen
 2. Anja Lammentausta
 3. jari pitkänen
 4. Harri Järvinen
 5. Hannele Parviala
 6. Pia Nikander

Varasijalla (max 4)

  Lisätietoja

  Alkamisajankohta
  11.07.2019
  09:00
  Loppumisajankohta
  19.07.2019
  20:00
  Retken vaativuus
  Keskivaativa Tietoa vaativuus­luokittelusta
  Yhteyshenkilö
  Anja Lammentausta ja Hannele Parviala
  Yhteydenotot
  Enable JavaScript to view protected content.

  Copyright 2019 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste