Pääkaupunkimelonta – sunnuntaina 11.8.2019

Vietä upea päivä meloen itäisen Helsingin hienoissa saaristomaisemissa

Yleiset Luotu 06.06.2018 12:23 | Päivitetty 27.05.2019 6:45

Pääkaupunkimelonta 40 vuotta - 11.8.2019

Marjaniemen Melojien järjestämä Pääkaupunkimelonta täyttää tänä vuonna 40 v. Kanootit ampaisevat lähtöön Vuosaaren sillan alta ja kiertävät tuttuun tapaan joko Villingin tai Vartiosaaren. Tule mukaan melomaan Itä-Helsingin kauniissa saaristossa.

1. Ilmoittautuminen ja maksut.

Pääkaupunkimelontaan voi tänä vuonna ensimmäistä kertaa ilmoittautua etukäteen. Melojakohtainen maksu on 28.7.2019 mennessä 15 euroa ja etukäteen ilmoittautuneille alle 18 v nuorille tapahtuma on ilmainen. Paikanpäällä 11.8.2019 osallistumismaksu on aikuisilta 20 euroa ja alle 18 v nuorilta 5 euroa. Marjaniemen Melojien jäsenille tapahtuma on ilmainen, mutta kaikkia pyydetään ilmoittautumaa ennakkoon.

Ilmoittautumiset

Osallistumismaksu sisältää muistomitalin, lohi- tai kasvissosekeiton ja osallistumisen palkintojen arvontaan.

2. Lähtö ja Maali

Lähtö tapahtuu Vuosaaren sillan alta yhteislähtönä.
klo 10:45 Ryhmittyminen lähtöön Vuosaaren sillan alle veneväylän molemmin puolin

klo 11.00 Yhteislähtö johtoveneen merkinantojen mukaan. Johtovene ajaa edellä.

Maali sijaitsee Vartiokylänlahden länsirannalla, Koivuniemen kärjessä. Maalilinja on merkitty poijulla Marjaniemen Purjehtijoiden laiturin kohdalle. Kyseessä on virkistys- ja kuntotapahtuma eikä aikaa kirjata, mikäli meloja niin haluaa.

4. Matkat ja kanootit

  • Villingin kierto: Avomerelle soveltuvat retki- ja kuntokajakit, joilla voi turvallisesti meloa merellä vallitsevassa aallokossa ja mainingeissa. ( matka 17 km, avomeriosuus ). Villingin kiertoon osallistumisen alaikäraja on 15 vuotta.
  • Vartiosaaren kierto: Retki- ja kuntokajakit, sup-laudat sekä avokanootit ( matka 8 km ).

5. Turvallisuus

Molemmilla reiteillä partioivat merkityt turvaveneet, joista ohjataan ja tarvittaessa autetaan melojia. Turvaveneissä on varameloja ja ensiapuvälineet. Kanooteissa tulee olla kellukkeet tai vedenpitävät laipiot. Melojien on käytettävä pelastusliivejä ja aukkopeittoja sekä noudatettava meriteiden sääntöjä ja annettuja ohjeita. Sääntörikkomuksista meloja jää ilman sijoitusta. Muistathan varmistaa, että vakuutuksesi kattaa melontatapahtumaan osallistumisen.

6. Palkinnot

Osallistumismaksuun kuuluvat mitalit jaetaan melojille, kun he tulevat maaliin. Muut palkinnot arvotaan sen jälkeen, kun kaikki osallistujat ovat tulleet maaliin.

7. Ruokailu

Ruokailu on järjestetty Marjaniemen Melojien vajarannassa, jossa kilpailijanumeroa vastaan tarjoillaan lohi- tai kasviskeitto, leipä ja ruokajuoma sekä kahvit.

8. Kanoottien vesillelasku- ja nostopaikat Marjaniemessä ja Puotilassa

Marjaniemen Melojien vaja sijaitsee osoitteessa Marjaniemenranta 1, 00930 Helsinki.
Paikalle on opasviitoitus. Vajarannassa ei ole pysäköintitilaa, joten siellä on sallittua vain kajakkien purku ja lastaus. Autot tulee pysäköidä laillisille paikoille toisaalle, eikä pysäköinnillä saa estää kulkua tonteille. Suositeltava lastin purkupaikka Meripellontie 11:ssä sijaitseva Puotilan pienvenesatama, jossa kanootit saa laskettua vesille. Melontamatka Marjaniemen vajalle on noin 600 metriä.

Taustatietoa Pääkaupunkimelonnasta

Lisätietoja

Alkamisajankohta
11.08.2019
00:00

Kysy lisätietoja

Puheenjohtaja

Miika Kuha

Tiedottaja

Pirjo Valpas

Copyright 2019 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste