Jäsenkirje elokuu 2020

Jäsenkirjeet Luotu 25.08.2020 21:50 | Päivitetty 22.07.2023 12:06

118195552_10164281432760654_8375182354913597397_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=825194&_nc_ohc=9AxvwEaIqaoAX9B91kC&_nc_ht=scontent.fhel1-1.fna&oh=332de0fdd2651f1a5972cf823bee7db5&oe=5F6BB330

Moikka, tällä kertaa vain kolme aihetta, mutta pitkähkö kirje tuli :-)

Mame osallistui Suomi Meloo Goes Erämelonta-Jotos tapahtumaan

Mukana oli 6 melojaa. Alun perin piti lähteä 9 mutta esteet veivät vahvuudesta 3. Suunniteltiin yhdessä miten Mäntyharjulle mennään ja majoitutaan. Tavaratkin piti saada kohteeseen ja autot pitkin poikin reittiä kaluston vientiä ja noutoja varten.

Kiitos Leena Rönkölle tämän promoamisesta mamelle ja muutenkin Suomi Meloon lipun liehuttamisesta. Mame on ollut mukana joka vuosi tapahtuman 35 kerran historian aikana, joinain vuosina parillakin joukkueella.

Tapahtumassa rento yhdessä tekeminen jatkui sitten isommalla porukalla - ihmisiä oli mukana ympäri maata. Rasteilla oli melontaan ja eräilyyn liittyviä tehtäviä. Kiireetöntä pohdintaa ja rupattelua melonnan aikana.

Ensiapurastilla annettiin ensin tehtäväksi toimia aiemmalla rastilla vedestä pelastetun tiedottoman henkilön apuna. Sitten rastin valvoja purki toiminnan ja kertoi miksi ja miten olisi voinut toimia paremmin. Palveli mainiosti oppimista, varsinkin, kun itsellä edellisestä EA virkistyksestä on jo yli 2 vuotta. Jäimme miettimään voitaisiinko tällaista rastitusta soveltaa myös mamessa. Tehtäisiin melontaan liittyviä asioita ja sitten keskusteltaisiin yhdessä miten niitä voisi tehdä vielä turvallisemmin tai jäseniä säästävämmin - paremmin.

Mamessa on tehty rastien ja melonnan yhdistämistä, hyvin kokemuksin. Aiemmin rastien kiertoa Puuharyhmän toimesta ja viime vuonna Päivi Anttonen, Eija-Leena “Eppu” Laiho ja Mikko Miettinen vetivät Rennonrastijahdin, joka oli hyvin pidetty. Salla Lyytinen ja Vesa Roth ovat saaneet paljon porukkaa omatoimisiin ja ohjattuihin harjoitteluihin. Ja peruskurssithan ovat usein ensimmäisen päivän osalta rastimuotoisia. Voisikohan näiden viitoittamana kehitellä jotain mukavaa ja taitoja laajemminkin kehittävää toimintaa ensi kesäksi? Mitä se voisi olla? Osana koulutusputkea?

Kuulumisia hallitukselta

Meitä on jo yli 900 henkeä mamessa. Päivittäisen melonnan lisäksi seurassa tapahtuu talkoita ja paljon pienemmissä porukoissa tehtävää kehittämistä ja korjailua yms. Yksi tällainen ryhmä, jossa pyöritetään päivittäisiä rutiineja ja mietitään kehittämistä, on seuran hallitus. Hallituksessa on 8 henkeä ja puheenjohtaja. Kokouksiin on kutsuttuna myös jaostojen vetäjät ja piirien yhteyshenkilöt ja muut seuran pyörittämisen keskeiset roolit.

Kevätkokouksessa (joka kesällä pidettiin) keskusteltiin siitä, miten kaikille voisi paremmin tehdä näkyväksi seuran toimintaa, kiitos erityisesti Satu Ojanperälle tämän tärkeyden korostamisesta. Kokeillaan millaisen vastaanoton tällainen pieni tiivistelmä hallituksen kokouksessa käsitellyistä aiheista saisi.

Hallituksen kokous 8/2020 Aika: 18.8.2020 klo 18.10-20.44 Paikka: Ranta ja verkon yli.

 • Seuraan on tänä vuonna tullut paljon uusia jäseniä. Hakijoiden taustat vaihtelevat suuresti. Haluamme, että jäsenillä kyllin hyvät taidot melontaan, joten kiristimme hieman kriteereitä, joilla seuraan pääsee. Seuraavaa päätettiin:

  • Jos on toisen seuran peruskurssin todistus, jossa on mainittu, että kurssiin kuuluu reskutus, hyväksytään MaMen jäseneksi.

  • Yli 10 vuotta vanhoja kurssitodistuksia ei hyväksytä.

  • Täytynyt olla jonkun seuran jäsenenä viimeisen viiden vuoden aikana

  • Lisätään jäsenhakemukseen reskutus ruksi uimataito ruksin lisäksi

 • Pohdimme kuinka monta jäsentä seuraan voidaan ottaa. Toistaiseksi asiat tuntuvat toimivan, mutta sovimme kuitenkin, että selvitetään tarkemmin kuinka lisäys on vaikuttanut kaluston korjaus määrään, perehdytyksen kuormittavuuteen, kaluston riittävyyteen yms. Jatketaan 13.10. kehitysiltapäivässä paremmalla tiedolla.

 • Ergonomisen melonnan koulutuksessa oli osallistujilla syntynyt idea, pilateksesta tukemaan melojien harjoittelua. Efe Ogbeide ja Salla Lyytinen tekivät ehdotuksen, jonka Efe kävi esittelemässä kokouksessa. Hyvin valmisteltu ehdotus sai kannatusta ja päätettiin jatkaa valmistelua osana koulutusputkea.

 • Kaikkiin liiveihin laitetaan pillit. Koronakeskustelu käytiin, mutta koronaa suurempi vaara on olla vesillä ilman merkinantolaitetta.

 • Koulutuspolku on kuvaus siitä miten seuraan tullaan ja miten voitaisiin jatkuvasti oppia uutta ja sitten siirtyä opettamaan uusia tulokkaita. Maria Okkonen, Mira Jääskeläinen ja Juha Laukkanen esittelivät missä vaiheessa työryhmä on. Suunnitelma on, että seura maksaa 50% jäsenten kouluttautumisesta takaisin sen jälkeen, kun jäsen on tuonut oppeja takaisin muille seuran jäsenille.

 • EPP1 suoritusten vastaanotosta sovittiin, että ensi vuonna laitetaan kalenteriin 4 päivää, jolloin suorituksia ollaan valmiita ottamaan vastaa.

 • Sea kayaker + advanced sea kayaker kurssit. Mira Jääskeläinen kertoi, että MaMen jäseneltä on tullut esitys, että Sea Kayaker -kurssi olisi toukokuussa(15-16.5. tai 29-30.5.) ja Advanced sea kayaker -kurssi myöhemmin kesällä(10.-11.7. tai 21.-22.8.). Kurssi 6 henkilölle maksaa 1000 euroa ja 12 henkilölle kurssi maksaa 2000 euroa. Tähän koulutukseen sopisi 50% sitouttamista edistävä tuki MaMelta, vrt. Koulutusputki. Päätettiin jatkaa koulutuksen valmistelua ja tilataan kurssit siten, että tilauksen voi vielä lokakuussa perua, jos niin päätetään.

 • Opettamisen opettaminen yhtenä kehityskohteena. Staffan Lundströmilta ehdotus hankkia myös opettamisen opettamisosaamista melontataidon ja tiedon saamisen lisänä. Otetaan asia 13.10. ideapajaan työn alle.

 • Hannele Parviala on luvannut ottaa Marjaniemen vesiltä -tiedotteen tekemisestä vastuun. Hannele kertoi, että tiedotteen juttujen määräaika on 15.10.2020. Mira Jääskeläinen ilmoittautui mukaan yhdeksi some-päivittäjäksi.

 • Päätettiin järjestää 13.10.2020 noin klo 17.30-21.00 MaMen toimintatapojen ja toiminnan kehittämisilta. Selvitetään tilavaihtoehtoja noin 30 henkilölle ryhmätyötiloineen ja rekrytoidaan osallistujat.

Muitakin asioita käsiteltiin, mutta tästä tuli jo näin pitkähkö. Kokeillaan ensin tällaisella versiolla ja lyhennetään/pidennetään palautteen mukaan.

Junnujen melonnat

Aikoinaan mamessa oli vilkasta junnumelontaa, sittemmin on ollut hiljaisempaa. Lapsia on kyllä käynyt melomassa, mutta lähinnä vanhempiensa kanssa. Tänä kesänä kokeiltiin junnukurssin pitämistä mamelaisten lapsille. Ja muutama junnumelontakin on pidetty. Ja Pääkaupunkimelontaankin lähti mukaan useampi juniori. Palaute on ollut positiivista - jatketaan!

Jollain tavalla olisi kiva, jos muodostuisi sellaista tekemistä, jossa junnuilla olisi yhteistä tekemistä ja saisivat seuraa toisistaan. Ja sellaista, jossa vetovastuu ei olisi vain yhdellä juniorijaoksen vetäjällä. Mira Jääskeläinen on miettinyt mallia jossa aktivoidaan vanhempia ja lapsia yhdessä tekemään tällaista toimintaa. Kenellekään ei tulisi järjestämisestä liian suurta taakkaa ja silti muodostuu mielekästä yhdessä olemista. Jatketaan kehittelyä Sunnuntaine 30.8. junnujen lättyretkellä. Ota muksu mukaan ja lähde lettuja paistamaan. Katso tarkemmin kalenterista.

Mukavia hetkiä vesillä!

t:Miika ja puuhatyypit--
Lähetetty FloMembers-verkkopalvelustaopen.php?u=10584823&id=1098bd8955aa4fb09140ae80662d9995

Copyright 2024 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste