Jäsenkirje syyskuu 2021

Jäsenkirjeet Luotu 15.11.2021 18:17 | Päivitetty 22.07.2023 12:06

Hei kanssameloja, kohti syksyä ollaan menossa, mutta kausi jatkuu vielä. Toiveissa tonttujuhlaa ja uimahallia.

Hallituksen nostamia aiheita:

Perinteiset pytyt ovat jääneet jakamatta vuoden 2020 uurastajille. Tässä useampi syy taustalla, pienimpänä ei korona ja tapaamisten rajoitukset. Tänä vuonna on merkkejä, että voisimme pikkujoulut järjestää ja pokaalit jakaa. Päivi Vaattovaara keräsi 2020 Mamelle eniten kuntopokaali/hikipytty pisteitä ja retkipyttyyn kaiverretaan 2020 Suomen rannikon meloneen Lasse Tähtisen nimi. Palataan vielä syksyn edetessä siihen miten nämä pokaalit jaetaan.

Retkijaoston vetäjän paikka ensi vuodelle on haussa. Kiitos Päivi Anttoselle kuluneista vuosista ja useiden retkien sekä retkikurssien järjestämisestä. Päiviltä jää isot saappaat, kiinnostaisiko sinua sovittaa niitä? Lähteä luotsaamaan sitä tapaa, jolla retkeilyä jatkossa toteutetaan mamessa? Ei haittaa jos lantsarit lonksuvat, tekemisestä voi aina tehdä itsensä näköistä, nyt olisi oiva tilaisuus. Päiviltä saa varmasti kapulan vaihtoon tukea ja vinkkejä. Katso lisää retkijaoston osuudesta.

Kalustosta ollaan myymässä pari vanhaa kilpakajakkia ja kaksi SUP-lautaa on tulossa myyntiin. SUP-laudoista myynnissä: NIPSU / Pelican Rush ja HOSULI / Pelican Flow. Lähtöhinta 300€.

Kilpureista: Kirton Cleaver ja Kirton X-Lancer (kumpikin ulkoaitauksessa). Lähtöhintaa 0€. Tarkoitus saada 2 kajakkipaikkaa vapaaksi.

Huutokauppa pyritään pitämään rannassa lokakuun aikana. Tieto tarkentuu lokakuun uutiskirjeessä. Aikaisemmin Rantapäivän huutokaupassa myytiin Arja, Tarja ja Hilla kajakit. Uusia kajakkeja lienee siis luvassa ensikaudelle.

Uimahalli on ollut vuosia Merimelojien ja uimahallin välisenä sopimuksena ja Merimelojat on sitten sopinut suullisesti että Marjaniemen Melojista samalle vuorolle mahtuu 10 melojaa. Näin oli siis toimittu vuosia ja oletimme, että tämä sopimus jatkuisi. Näin ei kuitenkaan tänä vuonna tapahtunut, vaan Merimelojat ilmoittivat ettei vuorolla ole tilaa Mamelaisille. Selvitämme erilaisia mahdollisuuksia vuorolle. Merimelojien seuraava hallituksen kokous on 12 10. Tällöin asiaa käsitellään uudelleen.

Vajajaosto:

Uusi puucee on pystytetty. Kiitos talkoolaisille uurastuksesta. Olemme myös saaneet kaupungilta, tontin vuokralle antajan ominaisuudessa, luvan selvittää millä edellytyksillä voisimme laajentaa vajarakennusta. Kiitos Sanna näiden edistämisestä:-)

Meitä on nyt 997 jäsentä ja 6 jäsenhakemusta käsittelyssä, eli lisätilalle olisi käyttöä. Olisiko sinulla osaamista rakennesuunnittelusta ja/tai arkkitehtuuripiirustusten laadinnasta? Olisitko käytettävissä, jos päädymme edistämään vajan laajentamisen suunnittelua?

Koulutusjaosto:

Koulutusjaosto aloitti toimintansa tämän vuoden alussa ja kerkesi järjestämään kesän aikana jäsenilleen seuraavat tapahtumat: kertauskurssin, jatkokurssin, tekniikkailtoja, EPP2-taitokokeita, melontaohjaajakurssin ja Advanced Sea Kayaker -kurssin. Tällä hetkellä selvitellään uimahallivuoron tilannetta sekä pyritään järjestämään aallokkoharjoittelua.

Onko sinulla toiveita ensi vuoden MaMen tarjoamaan koulutukseen liittyen? Tai ehkäpä palautetta tämän kauden koulutuksista? Koulutusjaosto on juuri suunnittelemassa ensi kesän toimintaa, ja mielellään kuulisi sinun ajatuksia aiheesta. Vaikuta ja vastaa pieneen kyselyyn: https://forms.gle/e1ZwuiApaeFAVcBV6

Retkijaosto:

Retkikilometrien keruu trackereiden ja muistisopukoiden katveista lähestyy, jotta saadaan seuran kokonaislukemat tikkiin ja retkipokaali ahkerimman retkimelojan matkaan! Tästä tarkemmin syksyn mittaan Facebookissa ja nettisivuilla.

On myös aika siirtää retkijaoston vetäjän hattu eteenpäin! Retkijaoston “kipparin lakkia” on ollut ilo kantaa ja hyvin erilaisia vuosia on mahtunut tähän matkaan. Jokaisella on kuitenkin omat vahvuutensa, joten fiksulla vaihtuvuudella kehitetään uutta. Mikään ikimeloja tai taitoniekka ei tässä hommassa tarvitse olla. Enemmänkin solmia sopivasti lankoja yhteen, olla korvat auki ja koota retkijaoston ja retkistä innostuneiden joukosta tekijät toimeen. Itsekään en ole mihinkään karkaamassa vaan tukea ja rytmiryhmää löytyy tueksi ja avuksi.Jos retkimelonta kutkuttelee ja alkoi ihan ujostikin kiinnostaa, yksin tai kaksin aina kaunihimpi, niin otahan vain yhteyttä minuun, Päivi “Antsa” Anttoseen () tai seuran puheenjohtajaan Miikaan ja kysy lisää.

Virkistysmelonta:

Viikkomelonnat ovat pyörineet ja lisäksi on tehty päiväretkiä lähikohteisiin. Mahtavaa, että on ollut vetäjiä näihin ja kiitos kaikille osallistuneille!

MaMen junnu- ja perhetoiminta:

Yhteinen harrastus on tuonut jälleen kesällä aktiiviset vanhemmat lapsineen rantaan. Ohjelma mukaili edellisen kesän toimintaa eli melontaillan jälkeen oli tarjolla kurssi ja kesän kruunasi yhteinen letturetki. Ylpeänä voimme myös kertoa, että viisi junnua suoritti onnistuneesti EPP1 taitokokeen.

Junnutoiminnassa on ollut tyytyväisiä osallistujia, sillä kalustoa on päivitetty sekä uusien kajakkien, liivien ja melojen osalta.

Nyt tavoitteena on toiminnan kehittäminen niin, että toiminta vahvistetaan jaostoksi, jota lähtisi liidaamaan Heidi Nurminen ja Jarkko Ruuska. Heidän tukenaan tulee toimimaan n. viiden aktiivin vanhemman ryhmä. Uusia ideoita on jo ensi kesälle, joten tuo energinen ja iloinen pikku melojien joukko on tullut jäädäkseen.

Sup-jaosto:

Viikkolenkit päättyivät elokuun aikana. Syyskausi toimitaan säiden mukaan lyhyemmällä aikajänteellä, mikäli sopivaa aallokkokeliä tai muuta vähän erikoisempaa tarjottavaa sattuu sopiviin ajankohtiin, tarjotaan vähän kokeneemmille, seuraa facea ja kalenteria, nämä saattavat tulla sään käänteiden vuoksi lyhyelläkin varoituksella.

Muuta:

Kohta tulee pimeää illalla, muistakaa lamput ja olkaa varovaisia.

Kuulaita kilometrejä ja kokemuksia,

Hallituksen ja muiden aktiivien puolesta

t:Miika

Copyright 2024 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste