Jäsenkirje tammikuu 2021

Mukavaa alkanutta vuotta ja aurinkoisia ulkoiluilmoja!

Jäsenkirjeet Luotu 25.01.2021 15:41 | Päivitetty 25.01.2021 19:47

Mukavaa alkanutta vuotta ja aurinkoisia ulkoiluilmoja!

Potkukelkat
on nostettu alas vintiltä. Mutta! Varrotkaa vielä hetki, että jäät varmasti kantavat. Sitten suositellaan kokeilemista. Ainakin seuran sivuilta, materiaalipankista, löytyy ohjeita: http://marjaniemenmelojat.fi/site/assets/files/1524/potkukelkkojen_kayttoohjeet.docx

Jäsenmaksut
Jäsenmaksujen laskut lähtevät helmikuussa. Seuraa siis sähköpostiasi tai pankkiasi, miten nyt oletkaan valinnut jäsenlaskun saavasi. Jos et jostain syystä saa laskua helmikuussa, niin olethan yhteydessä jäsensihteeriimme: Lasse Tähtinen: Enable JavaScript to view protected content.

Ennakkotietoja tulevista koulutuksista
Turvallisuus on merellä erittäin tärkeää ja haluamme panostaa jäsenten jatkuvaan oppimiseen. Jatkossa toivomme myös että olisimme seurana myös entistä omavaraisempia koulutuksen antajia jäsenten suuntaan. Tätä tukemaan MaMe järjestää 14.5-16.5. Melontaohjaaja koulutuksen. Tänne otetaan enintään 8 henkeä joilla on jo epp2 tai vastaava osaaminen.

MaMelle räätälöity Advanced Sea Kayaker kurssi järjestetään 10.-11.7. tälle kurssille toivotaan 12 osallistujaa. Kurssilla saa hyvät valmiudet harjoitella erilaisia melontatekniikoita haastavissakin oloissa.

Jos kiinnostuit, laita päivämäärät kalenteriisi. Lisätietoja ja linkit ilmoittautumisiin tulee lähempänä tilaisuuksia.

Kuulumisia hallituksen kokouksesta
Mamen vuoden ensimmäisessä hallituksen kokouksessa saatiin toivottaa tervetulleeksi kaksi uutta, aktiivista jäsentä hallitukseen: Maya Hänninen ja Vesa Roth.

Aiheina kokouksessa olivat mm. toimihenkilöiden valinta alkaneelle vuodelle, Mamen siirtyminen nykyaikaisesti sähköiseen kirjanpitojärjestelmään, syntymäpäivätervehdysten lähettäminen 60, 70, 80, 90 vuotiaille aktiiveille.

Hallitus keskusteli myös Mamen tarjoamista kulukorvauksista ja jatkossa koulutuksiin osallistumisesta voivat aktiiviset jäsenet saada tapauskohtaisesti osittaista korvausta, joista heidän tulee sopia aina etukäteen jaostojen vetäjien kanssa.

Ja vaikka elämme tällä hetkellä keskellä kaunista talvea, Mamen hallitus keskusteli tulevasta kevätkokouksesta ja sen ajankohdasta, joka alustavasti on nyt sovittu 27.4.21 Mieli meni myös pidemmälle kevääseen ja hallituksen porukka ideoi kauden alkuun yhteisöllistä tapahtumaa, joka toimisi uusille jäsenille mahdollisuutena tutustua seuran aktiiveihin, toimintaan sekä sääntöihin ja tarjoaisi vanhoille jäsenille mahdollisuuden palautella toimintaohjeita mieliin ja tutustua uusiin melontakavereihin.

Keväälle on virkistysmelonnan vetäjän Vesa Rothin toimesta suunnitteilla kivoja melonta - ja muita tapahtumia. Suunnitteluissa seurataan koronatilannetta ja huomioidaan olemassa olevat ohjeet.

Toivotaan, että korona voitetaan niin, että sekä kevään että kesän yhteisölliset tapahtumat ja koulutukset toteutuvat.

Pari riviä pakkasmelonnasta
Tätä kirjoittaessa voi olla, että kaikki melontavedet ovat jo jäässä. Mutta laitetaan pari riviä, kun seurassa on aktiivinen talvimelontaporukka, ja he saattavat jostain avovettäkin vielä löytää. Hienoa, että talvi tai pakkanen ei pysäytä melontaa. Mutta muistetaan varovaisuus sekä ihmisten, että kaluston näkökulmasta.

Melat eivät lähtökohtaisesti kestä jään särkemistä, jo ½ sentin paksu jää syö hiilikuitumelan reunan repaleiseksi, omani rikoin viime keväänä. Ei toisteta kokeilua seuran kalustolla. Eli ei jäänsärkemistä melalla. Pakkasella pisarat jäätyvät kanteen, ja kuivaaminen vaikeutuu, vesi kuitenkin sulaa aikanaan ja päätyy vajaan. Eli voisi käyttää talvella ulkona olevaa kalustoa, niin ei suotta pehmitetä vajan lattialankkuja. Kuivapuvun alle tarpeeksi paksu eristekerros, pelkkä kuivapuku ei paljon lämmitä. Ja valot ja vajakirjamerkinnät. Vajakirjaa saatetaan muiden toimesta lukea harvakseltaan talvella, niin on hyvä kertoa myös jollekin melontaporukan ulkopuoliselle minne melonta suuntautuu. Ja ne valot pimeällä.

Korona rajoitukset
Halutaan järjestää kaikenlaista jäsenille ja putkessa on paljon asioita, mutta juuri nyt ei voi kutsua porukkaa kasaan. Uimahallikin on tästä syystä toistaiseksi kiinni, eli ulkoilua senkin sijaan. Maltetaan ja pidetään etäisyyksiä, niin toivottavasti sitten kevään ja kesän myötä päästään tekemään taas kunnolla yhdessä.

Puuhaporukoiden puolesta, ihanaa ulkoilua toivotellen!

t:Miika--
Lähetetty FloMembers-verkkopalvelustaopen.php?u=10584823&id=03fef43fccec4c2cb9e3d2679a87fe09

Copyright 2023 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste