Vaativampi syysretki Raaseporin saaristossa - Nothamn lintujensuojelualue

Retkimelonta Luotu 27.08.2022 21:26 | Päivitetty 08.09.2022 15:31

Retkipalaveri vajalla torstaina 1.9. kello 18.00. Osallistuminen suunnittelutapaamiseen on edellytys retkelle osallistumiseen.

Lähtö: 9.9.2022 klo 14:45 vajalla trailerin kuormaus

Paluu: 11.9.2022 klo 18:00 aikoihin vajalle jossa vielä yhteinen purku

Läntisen Uudenmaan saaristoretkellä tukikohtamme on vuodesta 1913 toiminut lintujensuojelualue Nothamn ja sen omistajien ylläpitämä talo.

Yöpyminen tapahtuu sisätiloissa sängyissä, joissa on lakanat ja pyyhkeetkin talon puolesta jo perillä. Ruokien tekemiseen on kaivovettä, mm. hellalla, jääkaapilla ja mikrolla varustettu täysi keittiö sekä astianpesukone joka pesee astiat ja lasit. Saunan saamme itse lämmittää. Näistä syistä kajakkeihin ei tarvitse lastata kaikkia yöpymisvälineitä, mutta ruokaa ja ruokajuomia kylläkin sekä ruokatermokset tai vastaavat omia eväitä varten. Perillä yövytään neljässä huoneessa, joissa kussakin on kaksi erillissänkyä, jos jo tiedät parin jonka kanssa mielellään yöpyisit niin voit viestiä siitä ilmoittautuessasi retken vetäjälle.

Ilmoitathan retken johtajalle tekstiviestillä, mikäli sinulla olisi mahdollisuus lähteä autolla ja ottaa muutama kyytiläinen tai mahdollisesti kajakki autosi katolle. Kuljetuskapasiteetin mukaisesti voimme laajentaa retkiporukkaa ja ottaa varapaikoilta osallistujia mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Retken melontaosuudet ovat 30-50 kilometriä päivässä. Tarkoituksena on tutustua ulkosaaristoon ja mahdollisuuksien mukaan käydä Ytterlandin ja Smöraskenin tuvilla. Aallokon ja tuulen noustessa haastavaksi kierrämme Barölandetin ja Baggö/Träskön suojaisemmilla vesillä. Lopulliset reittivalinnat tekee retkenvetäjä vallitsevat olosuhteet huomioiden. Retki on vaativa melonta etäisyyksien ja syksyisen ulkosaariston olosuhteiden vuoksi. Pyrimme vastatuuleen saariston suojassa ja myötäisiin suotuisilla vesillä. Melonnan matkavauhtina noin 6 km/h pois lukien lounastauko tai mahdolliset tutustumistauot saariin.

Osallistujilta edellytetään:

 • Merivesi on todennäköisesti noin 14 asteista, joten kuivapuku on pakollinen tai pitkä märkäpuku yhdistettynä kunnon vesitiiviiseen aukkopeittoon/spraytop:iin on myös mahdollinen yhdistelmä.
 • on melonut vähintään 42 km yhtenä päivänä tällä kaudella ennen yhteistä suunnittelupalaveria.
 • EPP 2 tai vastaavat taidot
 • Kustannus majoituksesta on 55 EUR per osallistuja kahdelta yöltä (sisältäen siis lakanat, pyyhkeet sekä loppusiivouksen)

Huomioithan, että retkelle lähdetään perjantaina iltapäivällä, joten työpäivänä joutunee järjestämään hieman aikaisemman startin. Retkellä on tarkoitus lähteä merelle aikaisin ja palata myöhään. Aurinko nousee noin klo 6:30 ja laskee klo 20:00. Hyödynnämme valoisan ajan parhaamme mukaan. Ohessa viitteellinen aikataulu viikonlopulle.

Retken vetäjän autoon mahtuu kolme osallistujaa ja kajakkeja on mahdollista kuljettaa 6 hlölle trailerilla. Kuten yllä mainitaan, viestithän ilmoittautuessasi retken johtajalle, mikäli voit tarjota kyydin jollekin niin voimme ottaa retkeläisiä lisää mukaan.

Tervetuloa syysretkelle hienoihin merimaisemiin!

Osallistujat (max 3)

 1. Heli Roiha
 2. Maya Hänninen
 3. Harri Järvinen

Varasijalla (max 4)

  Lisätietoja

  Alkamisajankohta
  09.09.2022
  14:45
  Loppumisajankohta
  11.09.2022
  18:00
  Retken vaativuus
  Keskivaativa Tietoa vaativuus­luokittelusta
  Yhteyshenkilö
  Carl-Magnus ”Calce” Cedercreutz
  Yhteydenotot
  045 166 1117
  Enable JavaScript to view protected content.

  Copyright 2022 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste