Hitaasti kiiruhtavien Virolahti-melonta 2021

Vankkumattoman suosion vuosikymmenten saatossa saavuttanut keväinen Virolahtimelonta melotaan nyt jo 40. kerran. Lähtö tapahtuu helatorstaina 13.5 klo 11 vajalta kohti itää. Paluu samaan paikkaan noin kahden viikon kuluttua.

Retkimelonta Luotu 28.04.2021 19:33

Virolahden retki osuu lintujen arktisen päämuuton kohokohtaan, kun muu veneliikenne on vielä vähäistä. Retki on vaativa. Meri on vielä kylmä ja kevät tekee vasta tuloaan saaristossa vaikka mantereella olisi jo täysi kesä. Sääolosuhteet Virolahtimelonnalla ovat vaihdelleet helteestä lumisateeseen. Vallitseva tuulensuunta on lounaasta joten yleensä mennessä surffaillaan myötätuulessa ja takaisin tahkotaan vastatuuleen. Matkalle mahtuu pitkiä ylityksiä avoimilla selillä, saariston sokkeloa ja ulkomeren luotoja. Päivämatkat ovat keskimäärin 20 - 40 km ja melontavauhti rauhallinen. Edellytyksenä retkelle ovat pelastautumistaidot, kyky valita oikeat varusteet ja kokemusta aallokkomelonnasta kovassakin kelissä. Kuivapuku on pakollinen varuste.

Lähtö Helatorstaina 13.5 klo 11 vajalta kohti itää. Paluu samaan paikkaan noin kahden viikon kuluttua mikäli retken meloo kumpaankin suuntaan (paluu 29.5. mennessä). Menomatkalla kohdataan mahdollisesti seuran toinen paluumatkalla oleva Virohtiretkikunta. Yhteen suuntaan matkaa kertyy 180 – 230 km valitun reitin ja tutustumiskohteiden mukaan.

Ennakkoilmoittautuminen oheisella lomakkeella ja kajakkien varaus vajalla olevalle listalle maanantaina 10.5. mennessä, jolloin järjestetään MaMen vajalla kaikille lähtijöille pakollinen retkipalaveri klo 18. Palaverissa käydään läpi myös retken turvasuunnitelma. Vain Virolahdelle melovat järjestävät kuljetuksen itse.

Koronapandemian vuoksi osallistujamäärä on rajattu pienryhmäksi. Retki järjestetään vastuullisesti ja koronaturvallisesti, vallitsevat rajoitukset huomioiden. Edellä mainituista syistä järjestelyt voivat muuttua lyhyellä aikajänteellä. Jos havaitset vähäisiäkään flunssan oireita ennen retkipalaveria tai retkeä - osallistuminen on välittömästi peruttava.

HUOM! Laita ilmoittautumislomakkeelle nimesi perään m (meno) tai mp (menopaluu)

Ilmoittautumis­lomake

Ei näytetä julkisesti

Ei näytetä julkisesti. Saat sähköpostiin viestin, jonka avulla voit perua ilmoittautumisen.

Osallistujat (max 5)

 1. Satu Ojanperä (mp)
 2. Eija-Leena Laiho (m)
 3. Eeva-Liisa Lehto (mp)
 4. Anja Lammentausta (mp)

Varasijalla (max 1)

  Lisätietoja

  Alkamisajankohta
  13.05.2021
  11:00
  Loppumisajankohta
  29.05.2021
  16:00
  Retken vaativuus
  Vaativa Tietoa vaativuus­luokittelusta
  Yhteyshenkilö
  Pekka Hurme
  Yhteydenotot
  0468 999 885
  Enable JavaScript to view protected content.

  Copyright 2021 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste