Turvallisuus asiaa

Läheltäpiti ja onnettomuustilanteista, melonnan turvallisuudesta, turvallisuusohjeesta ja etiketistä.

Yleiset Luotu 12.05.2023 12:58 | Päivitetty 22.07.2023 12:06

Nyt voit helposti kirjata matalalla kynnyksellä läheltäpiti- ja onnettomuustilanteet

Poikkeavien tilanteiden tunnistaminen lisää turvallisuutta. Lomake on tarkoitettu läheltäpiti- ja onnettomuustilanteiden kartoittamiseen ja niistä yhdessä oppimiseen.

Läheltäpiti ja onnettomuustilanteita voi sattua kenelle vain. Vaaratilanteen syntyyn voi vaikuttaa muun muassa päivän mieliala, huonosti nukuttu yö, liian vähäinen energimäärä (huono ruokailu tai ylirasitus), virhearviointi (esimerkiksi taitotasoihin nähden liian haastavat olosuhteet tai huono varustautuminen) sekä sairaskohtaus. Se voi alkaa pienestä, esimerkiksi madaltuneista verensokereista ja eskaloitua myöhemmin. Omasta turvallisuudestaan kantaa vastuun viimekädessä jokainen meloja itse. Pidetään silti kaveria aina silmällä ja yhdessä huoli toisistamme ♥

Tavoite on keskustella tilanteista yhdessä. Kertoa kavereillekin että tämmöisiä voi tapahtua. Oppia yhdessä. Tilanteen voi halutessaan kertoa julkisena. Ennen julkaisua ne käydään läpi ettei ole henkilöiviä tietoja ja että tekstin sävy on neutraali. Kerrothan matalalla kynnyksellä, jos jotain on tapahtunut. Ollaan turvallisia yhdessä!

läheltäpiti- ja onnettomuustilanteet kaavakkeeseen pääset klikkaamalla tästä tai otsikosta oranssia tekstiä.

Kannattaa tutustua Suomen melonta- ja soutuliitto ry on julkaisemaan uuteen melonnan turvallisuusohjeeseen.

Suomen melonta- ja soutuliitto ry:n uusi melonnan turvallisuusohje 25.4.2023

Melontaturvallisuuden neuvottelukunnan laatima Melonnan turvallisuusohje on tärkeä melontaturvallisuutta ohjaava asiakirja. Melonnan turvallisuusohjeessa on määritelty suositukset mm. kanootin rakenteelle, turvavarusteille ja ryhmäkoolle. Melonta- ja Soutuliitto suosittelee seuroja ja muita toimijoita noudattamaan Melonnan turvallisuusohjetta kaikessa toiminnassa. Suomen melonta- ja soutuliitto ry on julkaissut uuden melonnan turvallisuusohjeen 25.4.2023. Lisää tietoa ohjeesta Melonta ja Soutuliiton sivulta melontajasoutuliitto.fi 2023 uusi melonnan turvallisuusohje.

Kauden alkuun on hyvä muistuella myös jokaista melonnan turvallisuudesta ja etiketistä.

Turvallisia melontapäiviä kaikille!

Voit halutessasi lukea lisää MaMen Turvallisuudesta täältä .

Copyright 2024 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste