Poikkeustilanteet

Poikkeus- ja vaaratilanteista ilmoittamiseen tarkoitettu lomake.

Läheltä piti tilanteiden tunnistaminen lisää turvallisuutta, jos sillä pystytään estämään, ettei sama enää jatkossa tapahtuisi. Kerrothan matalalla kynnyksellä, jos jotain on tapahtunut. Ollaan turvallisia yhdessä!

Tavoite on keskustella yhdessä ilma syytteleviä sormia. Kertoa kavereillekin että tämmöisiä voi tapahtua. Tarkoitus on oppia niistä yhdessä. Poikkeustilanteen voi halutessaan kertoa julkisena. Ennen julkaisua ne käydään läpi ettei ole henkilöiviä tietoja ja että tekstin sävy on neutraali.

Tukesin näkökulmasta poikkeustilanteet ovat tilanteita, jossa jokin on mennyt melonnan näkökulmasta pieleen. Ne ovat tilanteita, joka olisi voinut eskaloitua vakavammaksi. Tilanteita, joista on mahdollisesti jäänyt henkinen trauma. Poikkeustilanteiksi laskentaan tapahtumat, jotka ovat tapahtuneet halliolosuhteissa, melonnan aikana, melontaan liittyvän pysähtymisen aikana, sekä myös kuljetuksissa.

Näitä tilanteita ovat esimerkiksi kaatuminen kajakilla, josta pelastaminen kestää ja jossa pelastaminen vaatii erityisiä ponnisteluja. Poikkeustilanne on tilanne, jossa ulkopuolisena päätyy pelastamaan melojan tai jossa meripelastus noutaa melojan matkan varrelta. Se voi olla liukastuminen kajakille mennessä, tapaturma kun autosta kajakkia nostaessa satuttaa selkänsä tai esimerkiksi tilanne, jossa vene meinaa ajaa päälle.

Copyright 2022 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste