Retkimelonta

Retkimelonta tarjoaa elämyksiä luonnossa ja mukavaa yhdessäoloa vesillä! Itä-Helsingin Marjaniemi on ihanteellinen paikka retkimelontaharrastukselle. Suojaisilta lähivesiltä löytyy useita hienoja kohteita. Kaunis Sipoon saaristo on päivämatkan päässä. Kauempana idässä ja lännessä Suomenlahden kauniit retkeilysaaret ja kansallispuistot ovat upeita retkikohteita.

Retkijaoston tapahtumissa, seuran retkikurssilla ja helpoilla retkillä saat opastusta erilaisiin olosuhteisiin sopivista melontaretkeilyn varusteista, kajakin pakkaamisesta, suunnistuksesta sekä reittien valinnoista ja muusta turvallisen vesillä liikkumisen perusasioista. Seuran melontakalusto ja -varusteet ovat jäsenten käytettävissä. Retkillä ei ole osallistumismaksua ja kuljetukset pyritään järjestämään lähtijöiden kesken kimppakyyteinä. Omia enintään kahden yön retkiä voi tehdä vajalta käsin. Useamman päivän retkiä muualle voi toteuttaa seuran vuokrakalustolla.

Innostu seuran retkille mukaan

Kauden retkitarjotin avataan keväisin MaMen julkaisussa ja tarkentuu loppukesää kohden. Retkikalenteri elää olosuhteiden ja uusien ideoiden mukaisesti. Tarkista retkien tiedot ja päivämäärät tapahtumakalenterista ja tiedotteista. Tutustu myös retkien vaativuusluokitteluun löytääksesi itsellesi sopivan retken. Hyvän koonnin melontaretkille varustautumisesta löydät täältä. Huomioithan, että seuran retkille on lainattavissa retkijaostolta joitakin erityisvarusteita, joten ihan kaikkea ei tarvitse omistaa.

Tutustu retkestä tehtyyn tiedotteeseen (mallipohja). Kun olet löytänyt itsellesi ja taidoillesi mielekkään reissun ilmoittaudu annettujen ohjeiden mukaisesti ajoissa. Noin kolme päivää ennen retkeä kiinnitä varaamaasi kajakkiin varauslappu (nimi ja retken ajankohta). Merkitse varaamasi kajakki ilmoitustaululle retken listaan. Tarkista hyvissä ajoin välineiden ja kajakin kunto. Muista tulla ajoissa etukäteen sovittuun retkipalaveriin, jossa käydään läpi retken turvasuunnitelma (malli) liitteineen, sovitaan kuljetuksista ja mahdollisesta yhteisestä kalustosta. Tuo tarvittaessa henkilötietolomake retken vetäjälle.

Seuran retkille ilmoittautuessasi olet osa retkikuntaa ja melomisesta nauttivaa porukkaa, joka etenee yhdessä toimien retkisuunnitelman mukaisesti. Mikäli retkikuntaan liittyminen tai retkeltä poistuminen on mahdollista reitin varrelta tai melontareitin kääntöpisteessä siitä ilmoitetaan retkitiedotteessa. Seuran retket on tarkoitettu yli 18 -vuotiaille MaMen jäsenille. Alaikäisten osallistumismahdollisuudesta huoltajien mukana voi tiedustella retken vetäjältä.

Turvallisuus ja taidot

Olosuhteet voivat retkellä aina muuttua, joten retkimelojalle melonta- ja pelastautumistaitojen kehittäminen on tärkeää. Osallistu rohkeasti seuran järjestämille retkille, koulutuksiin ja tule hiomaan taitojasi talvisin myös uimahallivuoroille. Tutustuthan myös retkien osalta tärkeimpiin turvallisuusasiakirjoihin:

Ohjeet seuran kaluston kuljettamisesta

Retkimelojalle

Tallenna kännykkääsi Meripelastuksen hälytysnumero 0294 1000

RETKIKOHTEISTA

Tarkista aina ulkoilusaarten päivitetyt säännöt kunnan tai kohdetta hallinnoivan tahon omilta sivuilta!

Kysy lisätietoja

Retkimelonta

Katja Kastinen

Retkijaoston tiedotteita ja tapahtumia

Copyright 2024 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste