Jatkokurssi

MaMen jatkokurssi

Kurssi on tarkoitettu MaMelaisille, joilla on halua kehittää itseään melojina. Kurssille hakevilta toivotaan sujuvaa eteenpäinmelontaa ja melottuja kilometrejä kaudessa saisi olla noin 100 Jos epäilet omia taitojasi, niin ota ihmeessä yhteyttä kurssin vetäjiin. Kurssi ei ole kertausta peruskurssin käyneille, vaan kurssilla harjoitellaan uusia asioita

Ensimmäisenä päivänä keskitytään eteenpäinmelontaan ja siihen liittyviin ohjautekniikoihin. Kurssilla melotaan eteepäin ja ohjaillaan kajakkia kallistamalla, painonsiirrolla sekä kaarivedolla. Opetellaan melatekniikoita kuten melaperäsin, etuperäsin ja siirtyminen sivuttain vauhdissa. Ensimmäisenä päivänä käydään teoriaa läpi evän käytöstä ja jos aaltoja löytyy, niin testataan evää ihan käytännössä. Puhutaan myös vähän vetäjän vastuusta ja jokainen kurssilainen vuorollaan toimii ryhmän ohjaajana.

Toinen päivä alkaa eteenpäinmelonnan kertauksella kuivalla maalla. Toinen päivä jatkuu rannassa suunnistamisen ja karttojen parissa. Suunnistamisen yhteydessä sivutaan myös kajakin pakkaamista eli mietitään, mihin metalliesineet sijoitetaan ja miten paino jaetaan kajakkiin. Jatketaan ryhmän ohjaamiseen liittyvillä turvallisuusasioilla ja jokaisella tulee taas pieni pätkä ryhmän vetämistä.

Kolmas päivä alkaa taas eteenpäinmelonnan kertauksella. Kurssilaisten toiveiden mukaan käytetään noin tunti kahtena ensimmäisenä päivänä opittujen asioiden kertaamiseen. Käydään läpi alatuenta ja kääntyminen alatuennalla. Päivä lopuksi kastellaan itsemme oikein perusteellisesti. Kerrataan reskutusta, opetellaan yksinreskutusta, keulaeskimoa ja kajakin kanssa uimista rantaan.

Jatkokurssin jälkeen kurssilaisilla on hyvä pohja omatoimiseen harjoitteluun. Asiat, mitä kurssilla käydään läpi, voivat toimia myös valmistautumisena EPP2 taitokokeeseen. Kurssin käyneiden toivotaan osallistuvan seuran toimintaan esimerkiksi peruskurssien apuohjaajina ja vetämällä viikkomelontoja.

Ilmoittaudu jatkokurssille

Copyright 2021 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste