Jatkokurssi

Kolmepäiväinen kurssi on tarkoitettu MaMen jäsenille, joilla on halua kehittää itseään melojina.

Kurssille hakevilta toivotaan sujuvaa eteenpäinmelontaa ja melottuja kilometrejä kaudessa saisi olla noin 100 Jos epäilet omia taitojasi, niin ota ihmeessä yhteyttä kurssin vetäjiin. Kurssi ei ole kertausta peruskurssin käyneille, vaan kurssilla harjoitellaan uusia asioita. Jatkokurssin jälkeen kurssilaisilla on hyvä pohja omatoimiseen harjoitteluun. Osa asioista, mitä kurssilla käydään läpi, toimivat myös valmistautumisena Meloja 2 taitokokeeseen. Kurssin käyneiden toivotaan osallistuvan seuran toimintaan esimerkiksi peruskurssien apuohjaajina ja vetämällä viikkomelontoja.

Ensimmäinen päivä

Ensimmäisenä päivänä keskitytään eteenpäinmelontaan ja siihen liittyviin ohjautekniikoihin. Kurssilla melotaan eteepäin ja ohjaillaan kajakkia kallistamalla, painonsiirrolla sekä kaarivedolla. Opetellaan melatekniikoita kuten melaperäsin, etuperäsin ja siirtyminen sivuttain vauhdissa. Ensimmäisenä päivänä käydään teoriaa läpi evän käytöstä ja jos aaltoja löytyy, niin testataan evää ihan käytännössä. Puhutaan myös vähän vetäjän vastuusta ja jokainen kurssilainen vuorollaan toimii ryhmän ohjaajana.

Toinen päivä

Toinen päivä alkaa eteenpäinmelonnan kertauksella kuivalla maalla. Toisen päivän pääaihe on hinaaminen. Käydään tilanteita läpi, joissa saatamme joutua hinaamaan yhtä tai useampaa kanssamelojaa. Käydään läpi myös turvallisia reittivalintoja lähivesillä. Jatketaan ryhmän ohjaamiseen liittyvillä turvallisuusasioilla ja jokaisella tulee taas pieni pätkä ryhmän vetämistä.

Kolmas päivä

Kolmas päivä alkaa taas eteenpäinmelonnan kertauksella. Kurssilaisten toiveiden mukaan käytetään noin tunti kahtena ensimmäisenä päivänä opittujen asioiden kertaamiseen. Käydään läpi alatuenta ja kääntyminen alatuennalla. Päivä lopuksi kastellaan itsemme oikein perusteellisesti. Kerrataan reskutusta, opetellaan yksinreskutusta, keulaeskimoa ja kajakin kanssa uimista rantaan.

Ilmoittautuminen kurssille

Jatkokurssi 2022 järjestetään syyskuun alussa ja ilmoittautuminen on auennut. MaMen jäsenille tarjottavien kurssien ilmoittautuminen löytyy nettisivujen Tiedotteet-osion alla.

Copyright 2023 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste