Jäsenkirje syyskuu 2020

Jäsenkirjeet Luotu 10.11.2020 20:02 | Päivitetty 22.07.2023 12:06

Kauniita syyspäiviä!

Aloitetaan tällä kertaa ajankohtaisella varoituksella. Syksyn tuulet ovat saapuneet. Jotkut ovat näitä haastavampia kelejä odotelleet. Monet suosivat enemmän kauniita kelejä. Huominen keli, ja muutkin, jolloin tuuli on kovaa ja pohjoisesta, ei kuitenkaan ole leikin asia. Ollaan huomiset tuulet rannalla ja etsitään sitten etelätuulella harjoitteluaallot. Turvallisuus ensin.

Toinen ajankohtainen turvallisuushuomio on pimeys. Auringon laskun jälkeen pitää aluksissä olla valot. Tämä koskee myös kajakkeja. Eli menkää ryhmissä ja valot päällä.

Hallitus kokousti eilen. Laitan tähän oheen muutamia aiheita, joista puhuttiin:

Lasse Tähtinen kertoi, että taas oli 10 uutta jäsentä liittynyt sitten edellisen kirjauskerran. Tänä vuonna on seuraan liittynyt tähän mennessä yhteensä 140 uutta jäsentä.
Seuralle kirjanpitoa suunnitellaan tehtävän jatkossa sähköisesti. Tämä helpottaisi taloudenhoitajan työtä ja poistaisi paperien käsittelyä. Lupaus on myös, että voisimme paremmin seurata miten syyskokouksessa käytettäväksi varatut rahat kohdentuvat ja saammeko niillä sitä toimintaa mitä suunniteltiin. Yrjö Westling ja Lasse jatkavat tämän suunnittelua yhdessä tilitoimistomme kanssa.
Maria Okkonen kertoi, että koulutuspolkua työstetään vielä MaMe:n koulutuksen aktiivien kanssa ja esitellään hallitukselle myöhemmin. Raamit on valmiina syyskokouksessa esiteltäväksi. Talvella hiotaan lisää ja kesällä 2021 pilotoidaan. Avataan sille tasolle, että vetäjäksi tulijat ymmärtävät millaiseen tehtävään lupautuvat. Jatkokurssi toteutetaan ensimmäistä kertaa 14.9., 16.9. ja 21.9. tämä on jatkossa osana koulutuspolkua Maria Okkonen ja Mira Jääskeläinen ottavat yhteyttä Efeen ja Sallaan ja sopivat miten Pilatesta edistetään osana koulutusputkea Koulutusputki-työryhmä, Juha Laukkanen, Maria ja Mira valmistelevat Sea kayaker ja/tai advanced sea kayaker kurssien tilaamisen mamelle räätälöitynä mamen rannasta käsin.
Hannele Parviala valmistelee Marjaniemen Vesiltä tiedotetta. Tiedotteeseen tulevien juttujen määräaika on 15.10.2020. Luvassa ainakin rannikkomelontaa, junnumelontaa, raporttia 13.10. suunnittelupäivästä, retkimelontaa…
Koronainfo kotisivuilla päätettiin päivittää nojaamaan THLn ohjeistukseen.
13.10.kehitysseminaarin valmisteluun lupautuivat Maria, Mira ja allekirjoittanut.
Nuorisomelonnan todettiin aktivoituneen tällä kaudella. Nuorisomelonnassa on ollut nuorisoiltoja, Junnukurssi sekä Junnujen päätösretki ja vanha juniorivajakirja on otettu käyttöön. Kirja löytyy vajakirjan alta. Toimintaa on tehty siten, että vanhemmat ovat olleet aktiivisessa roolissa.
Syyskokouksen 24.11. valmistelusta keskusteltiin. Varsinaisen kokouksen valmistelun ohella tehdään uusien aktiivien rekryä tulevalle kaudelle. Pyydetään kokouksen osallistujilta ehdotuksia toiminnan kehittämiseksi. Jaoston vetäjät esittelevät jaoston toimintaa, 5 min per jaosto, rento esitys. Mahdollisesti pidetään samalla MaMe:n pikkujoulu, palataan tähän myöhemmin, kun nähdään, miten koronaepidemia kehittyy. Paikka voisi olla Kulttuurikeskus Sofia tai Hotelli Rantapuisto

Kehitysseminaari 13.10.2020
Olemme aika ajoin kokoontuneet miettimään miten seuraa haluttaisiin kehittää. Toki kehitystä ja toiminnan muokkaamista tapahtuu jaosten ja piirien kautta kaiken aikaa, mutta aina välillä on hyvä tuoda asioita laajemminkin keskusteluun. Jos tällainen kiinnostaa, niin laita kalenteriin tuo päivämäärä. Lisää tietoa tulee kalenteriin, verkkosivuille ja facebookkiin lähempänä tilaisuutta.

  • Kehityspäivään ilmassa olleita aiheita mm. selkeytetään miten päätökset tehdään mamessa ja tehdään tämä näkyväksi, jatketaan koulutuskokonaisuuden suunnittelua, selkeytetään mamen rakenteita, piirejä, jaostoja, toimihenkilöitä, hallituksen jäseniä ja erilaisia rooleja - tarvitaanko näitä kaikkia? Katsotaan mitä otetaan listalle, kaikkea ei yhden iltapäivän aikana ehdi tehdä.

Seuran syyskokous pidetään 24.11.2020
Syyskokous on se paikka, jossa seuraavan vuoden toiminnan suunta, rahat ja tekijät päätetään. Kokouksessa esitellään millaista toimintaa jaokset ovat suunnitelleet, paljonko ollaan ajateltu rahaa tarvittavan kyseisen toiminnan tekemiseen ja keitä olisi lähdössä tätä avainroolien kautta tekemään. Hallituksessa on vuosittain 4 erovuoroista ja toimihenkilöistä niin ikään vaihtuu aina osa. Jos sinua kiinnostaisi ottaa aktiivisempaa roolia seuran toiminnan tekijänä, niin kysele nykyisiltä aktiiveilta millaisia kokemuksia heillä on ja miten voisit päästä mukaan. Ja aina voi laittaa postia vaikka suoraan allekirjoittaneelle, jos tekemisintoa piisaa. Ja sekin on tosi ok, että käy vaan melomassa :-) sitä vartenhan seura on!

Mukavaa syksyn alkua koko kasvavan aktiiviporukan puolesta!

t:Miika

Copyright 2024 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste