Jäsenkirje toukokuu/2022

Jäsenkirjeet Luotu 11.07.2022 21:12 | Päivitetty 22.07.2023 12:06

Lämmintä toukokuuta!

Hallituksen nostamia aiheita / Yleistä
Tervetuloa vajalle 31.5. Pienimuotoiseen kehitysiltaan. Katsotaan alustavia suunnitelmia vajan mahdollisesta laajentamisesta. Voidaan ideoida parannuksiakin, mutta vielä parempi olisi, jos voidaan saman tien asioita ratkoa ja parantaa.

Kokouksessa keskusteltiin kaluston huollon tärkeydestä. Päätettiin kokeilla, että kajakkien käsittelystä ja huollosta käydään tärkeitä asioita lyhyesti läpi kaikissa seuran tapahtumissa. Myös käytön jälkeinen huolto tulee jatkossa varata ohjelmaan kaikissa seuran tilaisuuksissa. Kiinnitetään tähän kaikki huomiota.

Mamen kesäkauden avajaiset 10.6.2022
Perjantaina 10.6.2022 alkaen klo: 17.00 - 20.00

Tervetuloa pitkän talvikauden jälkeen starttaamaan melontakesä yhdessä seuran muiden jäsenien kanssa. Avajaiset tarjoavat mahdollisuuden päivittää tietojaan erilaisilla rasteilla (mm. virkistysjaosto, kalusto, koulutus - ja junnutoiminta), joissa saat hyvää tietoa sekä vinkkejä turvalliseen melontaan. Tapahtumassa grilli kuumana ja mahdollisuus tutustua seuran aktiiveihin. Mukana eri jaostojen vastuuihmisiä, joilta voi kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Tervetuloa mukaan nauttimaan buffan antimista, kiertämään rastit ja tutustumaan uusiin melontakavereihin.

Ilmoittautuminen tapahtumaan nettisivujen kalenterin kautta.

Tästä se kesä alkaa!

Virkistysjaosto
Virkistysmelonnat alkavat jälleen, seuratkaa kalenteria ja ilmoittautukaa. Huomatkaa, ettei viikkomelonta ole aina keskiviikkoisin. Tervetuloa mukaan.

Retkijaoston pikavinkit
Karttakeskuksen valikoimaan on palannut OmaKARTTA palvelu, mistä voi tilata haluamallaan informaatiolla ja aluejaolla eri materiaaleille painettuja karttoja. Ei muuta kuin kesän retkiä ja reittejä suunnittelemaan!

Retkijaostonkin osalta kannattaa kalenteria seurata.

Koulutusten parissa tapahtuu paljon
Toukokuussa järjestettiin Meloja 2 (EPP2) taitokoe. Onnittelut taitokokeen suorittaneille melojille! Tänä viikonloppuna MaMella puolestaan järjestetään ohjaajakurssi. On hienoa saada seuraan lisää osaamista!

Sea Kayaker -jatkokurssilla on vielä tilaa. Tule treenaamaan melontataidon perustukset kuntoon kaksi päivää kestävälle kurssille 4.-5.6. Yövymme kurssilla lähisaaristossa. Kurssi on upea mahdollisuus päästä treenaamaan heti kauden alkuun melontatekniikkaa, pelastautumisia ja muita turvallisuustaitoja kuten hinaustekniikka. Kurssi antaa hyvän pohjan Meloja 2 (EPP2) taitokokeen suorittamiselle. Kurssi on maksullinen. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Mikäli kaipaat vaativampaa kurssia niin 2.–3.7. on tulossa Advances Sea Kayaker -kurssi. Viime kesänä kyseinen kurssi oli erittäin pidetty. Kurssi on maksullinen. Kurssille avautuu ilmoittautuminen pe 3.6. klo 8. Katso lisää (nettisivuille tulee pian lisätietoja).

Huippukouluttaja Filippa Hokajärvi pitää ergonomisen melontatekniikan kurssin lauantaina 11.6. Kursseja järjestetään samana päivänä kaksi, yksi aamupäivällä ja toinen iltapäivällä. Sisällöltään kurssit ovat samat. Kurssi on jäsenille ilmainen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen:

Ryhmä 1, aamupäivä

Ryhmä 2, iltapäivä

Onko sinulla tarvetta kerrata peruskussilla opittavia taitoja? Kertauskurssi on peruskurssi yhden illan pikakelauksena. Kurssi järjestetään keskiviikkona 13.7 ja kurssi on jäsenille ilmainen. Ilmoittautuminen aukeaa nettisivuilla pe 3.6. klo 8. Mikäli kurssi on suosittu niin kalenteroidaan toinenkin kertauskurssi tälle kesälle. Lisätietoa ja ilmoittautuminen

MaMen juniori- ja perhejaosto
Mamen junnujaosto piti kokouksen 10.5. ja aikataulutimme tulevan kesän tapahtumia. Ajat näkyvät jo kalenterissa ja ilmoittautumisten avautumisesta kerromme erikseen. Laita päivämäärät kalenteriin ja ilmoittaudu lapsesi kanssa mukaan toimintaan kun sen aika on.

Tässä kesän suunniteltu aikataulu:

  • Kurssi no 1: vko 24: ma 13., ti 14. ja to 16.6. klo 17-20. Tarkoitettu 12-16 vuotiaille
  • Kurssi no 2: vko 29: ma 18., ti 19. ja to 21.7. klo 17-19. Tarkoitettu 6-12-vuotiaille

Kurssille osallistumisvaatimukset: uimataito, vanhempi mukana. 12-vuotiaiden kohdalla voidaan harkita, kumpaan ryhmään lapsi sopii paremmin. Ilmoittautumisen yhteyteen tulee kurssista lisätietoja.

Melontataitoisille junnuille (kurssin käyneille tai muuten vastaavat taidot omaaville) järjestetään tekniikkamelonta su 5.6. sekä toinen kerta ma 20.6.

Retkimelontaa junnut harjoittelevat lettumelonnan merkeissä joko su 21.8. tai la 27.8.

Muitakin tapahtumia saattaa kalenteriin ilmestyä, mikäli tilausta on ja innokkaita vetäjiä sekä junioreita riittää. Eli jos kiinnostuit toimimaan aktiivina junnutoiminnassa, ota yhteyttä jaoston vetäjiin. Liity myös Mamen vanhempien WhatsApp ryhmään.

Pidetään vaja ja varusteet hyvässä kunnossa
Aurinkoisten kevättalkoiden myötä vaja ja varusteet ovat tip-top kunnossa melontakauden riemuja varten. Muistathan käsitellä huolellisesti yhteisiä välineitä ja varusteita ja laittaa ne aina käytön jälkeen järjestykseen omille paikoilleen. Pidetään vaja viihtyisänä ja siistinä. Ovet ja aitaukset on syytä tarkistaa ja lukita erityisen huolellisesti, etenkin kun kesäkelien myötä porukkaa on paljon liikkeellä. Ja tiesithän, että ulkoaitauksen lukko kuuluu siihen ylempään lukkoreikään suojalipan alle! Myös vessan pissakanistereita saa tyhjentää vaikka vähän vajainakin, tyhennysohjeet löytyvät vajan ilmoitustaululta!

Kalustojaosto
Vajalle on tullut uusi nuorten kajakki: Bambu 12.5, nimeksi tuli: Vesikko.

Sinä, joka säilytät omaa melaasi vajalla. Huolehdi siihen nimi juhannukseen mennessä. Säilytä vajalla korkeintaan kahta melaa. Juhannuksen jälkeen nimettömät melat poistetaan telineistä ja viedään vintille.

Ystävällisin terveisin kalustojaoston puolesta

Staffan Lundström

Copyright 2024 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste